3 sleutelrollen voor het Gablok zelfbouw ontwerpbureau

3 sleutelrollen voor het Gablok zelfbouw ontwerpbureau


3 sleutelrollen voor het Gablok zelfbouw ontwerpbureau
In de wereld van zelfbouw gaat de essentiële rol van een ontwerpbureau veel verder dan alleen het tekenen van plannen.In ons team van één ingenieur en één tekenaar zijn we toegewijd om de grenzen van haalbaarheid en innovatie te verleggen om onze klanten een veilige en lonende Gablok ervaringte bieden.

In dit artikel beschrijven we de vele facetten van onze bijdrage en belichten we onze expertise op het gebied van stabiliteit, regelgeving, onderzoek en ontwikkeling.

Wat draagt het ontwerpbureau bij aan het Gablok zelfbouwsysteem?

Ons studiebureau bestaat uit twee personen: Virginie Bourguignon, onze ingenieur, en Gaëtan Materne, een tekenaar. Van het ontwerpen van de montageplannen tot het verkrijgen van technische goedkeuringen, en inclusief de constante zoektocht naar eco-verantwoordelijkheid en structurele optimalisatie, speelt ons team een essentiële rol bij Gablok. Elk element is zorgvuldig doordacht om je zelfbouwproject te vergemakkelijken en te verbeteren.

Stabiliteitsstudies en montageplannen voor succesvolle Gablok zelfbouwprojecten

Voorafgaand aan de verkoop is het ontwerpbureau verantwoordelijk voor het analyseren van de haalbaarheid van huis- en bijbouwprojecten in samenwerking met het verkoopteam. Wij passen de afmetingen van de bouwelementen zoals balken, liggers en verticale versterkingen aan de geldende normen aan. We passen de afmetingen van de structurele elementen aan volgens de geldende normen, waarbij we de algehele windstabiliteit van het systeem garanderen, met bijzondere aandacht voor de schoorelementen. Tot slot stellen we de montageplannen op met specifieke details voor elk zelfbouwproject.

Technische goedkeuringen verkrijgen voor wereldwijde toegankelijkheid

Om het internationale bereik van Gablok te vergroten, is het ontwerpbureau verantwoordelijk voor het verkrijgen van de benodigde technische goedkeuringen in elk land. Een technische goedkeuring, ook bekend als een "ATG" in België, is een validatie die bevestigt dat een materiaal of uitrustingsstuk in de bouw kan worden gebruikt. Het is een document dat een technisch advies geeft over het gebruik van een specifiek product, met gedetailleerde informatie over de kenmerken en de werking ervan. Dit document heeft in elk land een andere naam. Het heet bijvoorbeeld "CSTB" in Frankrijk en "DIBT" in Duitsland.

Om deze procedure te starten, voert ons ontwerpbureau een gedetailleerde analyse uit van de technische vereisten die specifiek zijn voor elk land waarin we actief willen zijn. Het voorbereiden van het technische dossier is een complex proces dat nauwe samenwerking vereist met verschillende belanghebbenden. Tegelijkertijd zet ons team zich in voor een effectief beheer van laboratoriumtests om de conformiteit en kwaliteit van onze producten te garanderen.

Het voortdurende werk van het ontwerpbureau op het gebied van onderzoek en ontwikkeling

Bij Gablok is ons ontwerpbureau de drijvende kracht achter innovatie in modulaire zelfbouw. Het belichaamt onze visie op de toekomst van de industrie door voortdurend te zoeken naar oplossingen op basis van 4 fundamentele principes.

De 4 hoofdlijnen van onderzoek en ontwikkeling in zelfbouw

Innovatie

In onze constante zoektocht naar verbetering blijven we alert op de opkomst van nieuwe technologieën en materialen die ons houten zelfbouwsysteem kunnen verbeteren. Ons doel is om innovatieve oplossingen te onderzoeken die voldoen aan de veranderende behoeften van de markt en die onze klanten aanzienlijke voordelen bieden op het gebied van duurzaamheid, prestaties en bruikbaarheid.

Eco-verantwoordelijkheid

Gablok gelooft sterk in de noodzaak om ons milieu te beschermen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarom geven wij de voorkeur aan lokale inkoop en korte toeleveringsketens, om de koolstofuitstoot in verband met transport te beperken en lokale gemeenschappen te ondersteunen. Bovendien kiezen we resoluut voor natuurlijke en recycleerbare materialen in onze productieprocessen. Onze toewijding aan eco-verantwoordelijkheid is de leidraad bij elke beslissing die we nemen.

Structuren optimaliseren

Om de kwaliteit en prestaties van onze producten te garanderen, voeren we intern diepgaande studies en tests uit om elk aspect van onze structuren te optimaliseren. Ons doel is om de juiste balans te vinden tussen kosten en prestaties. Met behulp van een wetenschappelijke en methodische aanpak identificeren we potentiële gebieden voor verbetering en ontwikkelen we oplossingen om de sterkte, duurzaamheid en functionaliteit van het Gablok product te verbeteren.

Gemakkelijk ter plaatse te implementeren

Eenvoud en efficiëntie van installatie zijn essentieel voor onze zelfbouwklanten. Daarom werken we nauw samen met ons technische team, dat helpt bij het opstarten van de bouwplaats. Rekening houdend met de feedback van onze klanten en de uitdagingen die we op het terrein tegenkomen, evalueren we voortdurend onze installatiemethoden en zoeken we naar manieren om de gebruiksvriendelijkheid van onze producten te verbeteren. Dit zorgt voor een soepele en probleemloze installatie. Ons doel is om onze klanten de hulpmiddelen en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun zelfbouwproject tot een succes te maken.

Kortom, ons studiebureau speelt een centrale rol in het succes van je zelfbouwproject door uitgebreide technische ondersteuning te bieden. Het speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling en toegankelijkheid van het Gablok concept op internationale schaal.

Ontdek hoe wij je kunnen helpen om je bouwdromen waar te maken, met de garantie van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.