Gablok isolatieblokken | Gablok bouwpakket huis

Geïsoleerde zelfbouw bouwsteen: wat is de Gablok isolatie?


Gablokbouwsteen en bekistingsblok

De vorm van de Gablok zelfbouwbouwstenen zijn geïnspireerd op de isolerende bekistingsblokken. Beide soorten bouwstenen vormen met name de bekisting (structuur) van het huis.

Hoewel beide soorten isolatieblokken isolatie, stabiliteit, verticaliteit, waterdichtheid en een nette afwerking bieden zonder dat daar groot gereedschap voor nodig is, zijn Gablok zelfbouwbouwstenen niet ontworpen zoals conventionele isolatiebekistingsblokken.

Geïsoleerde houten bouwstenen, geschikt voor zelfbouw

Het belangrijkste verschil tussen Gablok geïsoleerde houten bouwstenen en bouwplaatsbekistingsblokken is hun samenstelling.

De structuur van de bekistingsblokken bestaat, in de meeste gevallen, uit beton. Eenmaal in elkaar gezet om de muren van het gebouw te vormen, wordt er cement in gegoten om de blokken te stabiliseren. Bij isolerende bekistingsblokken van geëxpandeerd polystyreen wordt ook cement in de blokken gegoten wanneer deze op hun plaats worden gezet. Ijzeren staven kunnen worden toegevoegd om de structuur te versterken.

In het Gablok-concept is de structuur van onze geïsoleerde bouwstenen gemaakt van OSB-hout (een stabiele houtsoort die niet meer werkt). De isolatie is rechtstreeks in het houtblok geïntegreerd, zonder toevoeging van chemicaliën. De isolatie is niets anders dan geëxpandeerd polystyreen EPS.

Dit isolatiemateriaal in combinatie met hout zorgt voor een optimale thermische isolatie met behoud van het milieu: het EPS heeft de vorm van geëxpandeerde parels die alleen in contact komen met warmte. Een materiaal dat geen grote hulpbronnen vereist, dat licht is en dus gemakkelijk kan worden vervoerd.

In tegenstelling tot isolerende bekistingsblokken is het gewicht. Gablok geïsoleerde houten bouwstenen wegen slechts 9 kg. Deze lichtheid maakt ze geschikt voor zelfbouw van uw project!

In de praktijk ontvangt u ter plaatse pallets met het exacte aantal bouwstenen die nodig zijn voor uw project.

Je hoeft enkel het bijgeleverde plan te volgen, de houten bouwstenen in elkaar zetten zoals in een bouwspel, en alles vastzetten met behulp van de daarvoor bestemde latten… Het resultaat? Het grootste deel van je huis is klaar in minder dan een week.

 

Andere veelgestelde vragen?