Over Gablok - Zelfbouw houtskeletbouw bedrijf

Het Gablok verhaal

Blokken stapelen: kinderspel


Gablok is een idee dat geboren is uit een liefde voor de nestspelletjes uit onze kindertijd. De oprichter, Gabriel Lakatos, werkte meer dan 25 jaar in de traditionele bouw voordat hij in 2018 het patent voor Gablok indiende.

In 2019 zag in België het bedrijf Gablok het levenslicht, met één enkel doel: iedereen de mogelijkheid bieden om zijn eigen bouwproject te bouwen.

Gablok richt zich nu op zelfbouwers met een bouwmethode die een revolutie in de bouwwereld teweegbrengt.

Op de agenda: een houten huissysteem in kit-vorm dat rechtstreeks geïnspireerd is op het bekende bouwspel dat we allemaal kennen. Het concept bestaat erin geïsoleerde houten bouwstenen op elkaar te stapelen om de structuur van een huis te bouwen. Dit alles zonder droogtijd, lijm of kennis van het bouwvak.

Een gedurfd project dat al vele liefhebbers in staat heeft gesteld het bouwproject dat hen nauw aan het hart lag aan te vatten!

image after

Het team van Gablok België


Gabriel en Simon

Gabriel en Simon
Co-founders

Gablok wordt nu geleid door Gabriel Lakatos en Simon Schloesser.

Anne-Marie V.

Ik vind het concept revolutionair! We willen meer…
En vooral met gepassioneerde en professionele mensen zoals Gabriel Lakatos en zijn partner.

Danielle B.

Serieus bedrijf en aardige baas. Aarzel niet!

Evy D.

Ik heb het geluk gehad om de evolutie van de modelwoning en een kunstenaarsatelier (van mijn zus) gebouwd met Gablok te zien, en ik denk dat het een ingenieus, snel en leuk idee is! Ik beveel Gablok 10.000% aan op basis van deze ervaringen.

Pascal S.

Ik vind het concept zeer origineel, het biedt de mogelijkheid voor zelfbouwers om projecten tegen redelijke prijzen te overwegen. Felicitaties aan de ontwerpers.

Luc D.

Een innovatief proces dat het verdient verder te worden ontwikkeld! Bravo!

Stéphane R. – Autoconstructeur

Ik hoorde toevallig over GABLOK in het TV programma “On n’est pas des pigeons”. Als een ervaren klusjesman… was ik meteen gewonnen voor dit concept. Ik wilde al heel lang een garage-werkplaats bouwen. Ik had DE oplossing gevonden: lichte en supergeïsoleerde blokken. Zeer concurrerende prijzen. Wat kan ik nog meer wensen? Nadat de betonplaat was geplaatst, werd de garage van 40 m² in één dag gebouwd.

Veel van de buren konden het niet geloven en ik ook niet. Ik vond echt een zeer professioneel en vriendelijk team! Ik ben overtuigd van de kwaliteit van het product. Het zal zeker veel zelf-bouwers tevreden stellen.

Gablok