Zelfbouw houten bouwstenen - Belgische houten bouwstenen.

Waar worden de zelfbouw bouwstenen geproduceerd?


De toegevoegde waarde van de Gablok zelfbouwbouwstenen is dat ze volledig in België ontworpen zijn. Elk houten bouwsteen komt van de korte keten..

Afkomstig uit de regio’s Herve en Soumagne hebben we er een punt van gemaakt om met plaatselijke bedrijven samen te werken voor de productie van onze zelfbouwbouwstenen voor houtskeletbouw.

Wij zijn er dan ook trots op te kunnen samenwerken met gekwalificeerde teams uit Verviers en Battice: de firma X-PACK voor de productie van de gegrafiteerde EPS-isolatieblokken en de VZW Les Gaillettes voor de productie van de OSB-structuren.

Elk van hen creëert een deel van de bouwstenen die worden samengevoegd tot de Gablok geïsoleerde houten bouwstenen.

X-PACK en geëxpandeerde gegoten producten

Het geïsoleerde deel van onze bouwstenen is gegrafiteerd EPS.

Het basisproduct heeft de vorm van styreenkorrels. Wanneer de parels in contact komen met waterdamp, wordt hun volume 40 maal zo groot, zonder toevoeging van een oplosmiddel of andere lijm.

X-PACK plaatst ze vervolgens in mallen om te worden samengeperst tot de isolatie van de Gablok houten bouwsteen.

Dankzij deze techniek wordt EPS een hyperisolerend materiaal dat bestaat uit 2% materiaal en 98% lucht, de beste isolator!

Les Gaillettes werkplaats en geïsoleerde houten bouwstenen

Het is in de VZW Les Gaillettes dat onze verschillende houten bouwmaterialen worden vervaardigd, waaronder de houten bouwstenen waarin de EPS-isolatie zich bevindt.

OSB-hout is een mengsel van houten strips en natuurlijke hars. De chips (dunne stroken) worden samengeperst tot 18mm OSB. De OSB van klasse 3 en 4 waaruit onze blokken zijn opgebouwd, bevat geen formaldehyde.

Het grote voordeel van deze houtsoort is dat het niet meer werkt. Er is geen risico dat het na verloop van tijd van vorm verandert. Uw huis zal waterpas blijven.

Na montage worden de Gablok zelfbouwbouwstenen op verlijmde pallets geleverd, zodat werfafval wordt vermeden.

Lokale en sociale ondernemingen voor een efficiënt zelfbouwproduct.

Andere veelgestelde vragen?