Zelfbouw houtskeletbouw en speciale technieken

Hoe passen de verschillende technieken in een Gablok constructie?


Ruwbouw en zelfbouwtechnieken

Heeft u besloten om de sprong te wagen en uw eigen houtskeletbouw huis te bouwen?

Als de Gablok geïsoleerde houten bouwstenen in elkaar passen om de dragende muren, de structuur van het huis te vormen, kunnen er meer technische vragen bij u opkomen.

Denk hierbij aan de installatie van elektriciteit, het alarmsysteem of de sanitaire leidingen in uw zelf gebouwde houten skeletbouw.

Maak je geen zorgen, Gablok heeft alles voorzien.

De afstand tussen twee spanten die de geïsoleerde houten bouwstenen verbindt bedraagt +- 40 cm. In deze tussenruimten kunnen de verschillende technische leidingen worden geplaatst.

De technische kokers worden nadien gesloten met afwerkingsplaten zoals Gyproc-panelen e.a..

De vloerelementen zijn ook voorzien van een ruimte van 10 cm voor de doorgang van uw verschillende af- en aanvoeren, sanitaire afvoeren en elektrische bedrading.

Structurele plannen zijn voorafgaandelijk bekend

Zelfbouw met Gablok geïsoleerde houten bouwstenen gaat snel.

Inderdaad, de plannen van uw architect worden aangepast op basis van onze bouwmethode.

U hebt een plan om uw geïsoleerde houten bouwstenen op elkaar te zetten en de ruwbouw van uw huis op de best mogelijke wijze op te bouwen.

Dankzij het plan kent u vooraf de afmetingen van alle onderdelen van de structuur van uw zelfbouw. Zo kunt u vooraf contact opnemen met de verschillende zelfstandigen die de technieken en de afwerking zullen verzorgen.

Dit bespaart u tijd en stelt u in staat uw ramen, en andere elektrische systemen zonder gedoe op voorhand te kiezen, zodat daarna alles probleemloos kan verlopen.

In de praktijk bestaat een Gablok-zelfbouw uit geïsoleerde houten bouwstenen van 3 verschillende lengtes: 30 cm, 60 cm en 90 cm.

Andere veelgestelde vragen?