Houten huis in bouwpakket: Gablok zelfbouw en milieu

Gablok en het milieu ?


Effect van de Gablok zelfbouwstructuur

Het Gablok-concept biedt niet alleen hoogwaardige geïsoleerde houten bouwstenen voor zelfbouw, maar sluit ook perfect aan bij de huidige bekommernissen.

Gablok is ontworpen en ontwikkeld om zoveel mogelijk overlast en negatieve gevolgen voor het milieu te voorkomen.

De geïsoleerde houten bouwstenen zijn in België ontworpen met recycleerbare materialen. Gablok werkt samen met lokale bedrijven: X-PACK in Verviers en het atelier Les Gaillettes in Battice.

Het hout dat gebruikt wordt voor onze zelfbouw blokken is OSB hout. Het bevat samengeperste houten strips, waardoor het 100% recycleerbaar is.

Het isolatiemateriaal is EPS (geëxpandeerd polystyreen). Een materiaal dat weinig energie en water nodig heeft voor de fabricatie, omdat het in contact met warmte 40 keer zo groot wordt, terwijl het zijn groot isolerende vermogen behoudt. Het is ook 100% recycleerbaar.

Door zijn uitzettingsvermogen vergt EPS niet veel transportmiddelen.

Om ook op de bouwplaats een schone omgeving te behouden, worden de zelfbouwbouwstenen geleverd op waarborgpalletten met het nodige materiaal om uw afval te plaatsen.

De bouwstenen worden aan elkaar gemonteerd zonder enig giftig verbindingssysteem.

Bovendien, aangezien het plan van de zelfbouw vooraf is opgesteld, beschikt u over het aantal bouwstenen die nodig zijn voor uw project.

Geïsoleerde houten bouwstenen en de korte keten

Kortom, de geïsoleerde houten bouwstenen die voor zelfbouw worden gebruikt, zijn ontworpen en vervaardigd in België, dus de korte keten.

Het Gablok team maakt er een erezaak van om kwaliteitsproducten te ontwerpen uit lokale en fair trade bronnen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u meer informatie wenst over onze inzet voor het milieu.

Andere veelgestelde vragen?