Geïsoleerde houten bouwstenen: energieprestaties, EPB

Energieprestatie, thermische isolatie, EPB en Gablok geïsoleerde houten bouwstenen.


Energieprestaties van geïsoleerde bouwstenen

Het EPB wordt geval per geval bestudeerd, naar gelang van de bouwplaats. Het begrip energieprestatie van gebouwen (EPB) wordt berekend aan de hand van een aantal nauwkeurige criteria waarvan de waarde verschilt naar gelang van het type woning. Deze criteria komen overeen met de kenmerken die het huis definiëren.

Bijvoorbeeld: de verschillende soorten isolatie (dak, buitenmuren, binnenmuren, enz.) die worden gebruikt, het type raamkozijnen en de oppervlakte, de oriëntatie van het huis of het verwarmingssysteem.

In de zelfbouw van Gablok is het, net als in elke andere bouw, onmogelijk om een precieze waarde voor de PEB te geven, omdat we de andere gegevens niet kennen (verwarmingssysteem, ventilatiesysteem, isolatiegraad van de ramen, enz.)

De warmtegeleidingscoëfficiënt (“U”-waarde) van een met Gablok gebouwde muur bedraagt U=0,15 w/m²k . Onze geïsoleerde houten bouwstenen zijn klaar voor de EPB-waarden van 2021.

Vandaag bedraagt de door de EPB voor een muur vereiste warmtegeleiding U=0,24w/m²k.

De warmtegeleidingscoëfficiënt van een passiefhuismuur is U=0,10w/m²k.

Merk op dat het altijd mogelijk is om de isolatiewaarde van onze Gablok-wanden te verhogen door extra buitenisolatie aan te brengen.

Gablok houten bouwstenen: geïsoleerde bouwstenen

Onze houten bouwstenen zijn gemaakt van een assemblage van twee materialen die het gebouw isoleren.

De geïsoleerde bouwstenen zijn samengesteld uit OSB-hout en EPS-isolatie, geëxpandeerd polystyreen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of meer informatie wenst over de prestaties van Gablok geïsoleerde houten bouwstenen.

Andere veelgestelde vragen?